Boost din CTA og få bedre konverteringsrate

Fedt nok!

Du har lige brugt en halv dag ved tastaturet og sendt en kanon-spændende e-mail til din liste på 6.000 loyale kunder. 35 % åbner mailen. Også cool nok.

Men hvor mange af de nu 2.000 mulige klik får du hevet i land?

Det er dine knapper – eller Call To Actions (CTA) – en meget stor del af svaret på. Se her, hvordan du får målgruppen til at klikke – mere end at kigge – i dine e-mails.

Indhold

En sprød CTA giver en bedre konverteringsrate

E-mail bonger ofte ud som den kanal, som både modtager og afsender er mest glade for, når det kommer til kommercielle budskaber. Det er jo et ‘match made in heaven’.

Så er du ikke igang med e-mail marketing, så støv nyhedsbrevet af i en fart.

Når du skriver og bygger dine e-mails, er der naturligvis nogle ting, som er gode at have styr på. Emnefelt, design, tekst og fotos fx. Og så er der dine knapper og CTA’er (Call To Action).

De er små, men indflydelsen på at få flere clicks og en bedre konverteringsrate er stor. For det er dine knapper, som sender din målgruppe ind på hjemmesiden og konverterer til det, som du nu end gerne vil konvertere til.

En god CTA kan dermed øge din konverteringsrate og værdien af dine anstrengelser, når du har brugt timer på at stykke noget godt indhold sammen. Og en dårlig CTA, og for mange af dem, kan betyde, at din kostbare tid er spildt.

Hold det simpelt

Undgå en masse fikumdik og ord-cirkus i din knap. En god CTA er kort, præcis og fortæller kun, hvad din målgruppe får ud af at klikke på den, og hvad der sker, når de gør det.

Det er ikke her kreativiteten skal have frit løb. Så af med idé-hatten, og tænk mest praktisk.

Less is more

Det er fristende at lægge en masse CTA’er ind i mailen. For vi har jo en masse, vi gerne vil, og så meget vi gerne vil sælge.

Men ofte er det bedst at holde sig til en, klar primær CTA – og så hellere sende en mail mere om et par dage. Test har desuden vist, at det kan øge klikraten op mod 50% at skære ned fra flere til én CTA.

Beliggenhed er (næsten) alt

Nej, vi er ikke blev ejendomsmæglere. Endnu.

Men placeringen af din CTA er måske den vigtigste faktor. Det simple råd er at lægge din CTA øverst – eller tidligt, om du vil. Det er også fint at gentage CTA’en senere i mailen.

Gemmer du din CTA i bunden, ja så er den jo svært at finde. Så hellere en klar, pæn CTA end et flot topbanner, tema-foto og store logoer.

Få styr på projektet

 

Vælg dine ord med omhu

Ord er din bedste ven – og værste fjende. Også i en CTA.

Din CTA skal faktisk ‘bare’ svare på to spørgsmål: 

 1. Hvad skal din målgruppe gøre
 2. Hvilke ord kan friste dem til at gøre det?

Og husk: Bed dem kun om at gøre én ting ad gangen.

For eksempel:

 • Køb nu
 • Tilmeld her
 • Læs mere
 • Download her
 • Se vores anbefalinger
 • Hent demo

 

Du kan også udvide teksten med ‘feature/benefit-modellen’. Men kun hvis du stadig kan holde det kort. Dvs. du fortæller både, hvad de kan gøre, OG hvad de får ud af det.

For eksempel:

 • Køb nu og vind
 • Tilmeld her og få gode tips
 • Læs mere og scor flere kunder
 • Download 40 siders e-bog her
 • Se vores eksperters anbefalinger
 • Hent 100% gratis demo

Du kan lige nå det!

Det kan være godt med en tidskritisk CTA. Vi er nemlig alle lidt bange for at gå glip af noget.

Så prøv at kommunikere ‘sense of urgency’ i dine CTA’er – altså hvis det giver mening og er rimeligt troværdigt. Ellers kan det have den modsatte effekt.

høj konverteringrate

 

Se mig! Se mig!

En god CTA skal skille sig ud fra resten af e-mailen. Som en rød ballon blandt 100 blå.

Vælg en farve, der skiller sig ud fra dit design – det behøver ikke være neon-grøn eller Netto-gul (farver signalerer også værdi – eller det modsatte).

Men vælg en farve til din primære CTA, som fanger øjet. Og giv den plads og luft. Skriften skal være klar, tydelig og nem at læse.

Test din CTA igen og igen

Prøv at sende to e-mails med to forskellige knapper, og se hvad der virker. Send din e-mail til 10% af din liste først. Er dine clicks skuffende, så prøv noget andet.

Kort sagt: Test, test og test – og lær af dine erfaringer. Se fx dine kampagner igennem – er der nogen med høj klikrate – eller nogen med lav? Hvad er forskellen? Hvad virker?

Opsamling

En god CTA (Call to action) i dine e-mails og nyhedsbreve er helt afgørende for, om dine anstrengelser skaber konverteringer.

Husk

 • Hold det simpelt. Din CTA er ikke stedet, hvor du skal være kreativ.
 • Less is more. Helst kun én klar og simpel CTA.
 • Placér din CTA øverst – og gentag den gerne senere. Den skal være nem at finde.
 • Vælg dine ord med omhu: Gør det kort og præcist. Prøv både at få ‘feature’ og ‘benefit’ med.
 • Du kan lige nå det! Prøv med tidskritiske CTA’er for at skabe ‘sense of urgency’. Men gør det troværdigt.
 • Din CTA skal skille sig ud. Vælg en farve, som fanger øjet. Den røde ballon blandt 100 blå…
 • Test dine CTA. Lær af dine succeser og fiaskoer.

 

Hvis du ikke bruger e-mail i din markedsføring, så støv dit nyhedsbrev af. Både målgruppen og marketeers er glade for e-mail til kommercielle budskaber. Det er et ‘match made in heaven’.